Home / Over ons

Terryn, een gezond familiebedrijf

 1. 1954

  Oswald Terryn wilde de vlashandel verlaten en startte in Beitem met de transportsector. Hij kocht zijn eerste vrachtwagen.

 2. 1986

  Francky Terryn, de oudste zoon, kwam samen met zijn vrouw Sabien in de zaak. Het wagenpark werd uitgebreid en voor het eerst werd er ook een nieuwe graafmachine (13 ton) aangekocht. Het transportbedrijfje groeide uit tot een rendabel familiebedrijf.

 3. 1989

  Een tweede, grotere graafmachine kwam erbij, die bovendien werd uitgerust voor het lossen van binnenschepen. Vanaf toen werd personeel van buitenaf aangeworven.

 4. 1992

  Er werd voor het eerst een overslagkraan gekocht, die uitsluitend zou dienen voor het lossen van binnenschepen. Nog geen jaar later werd de eenmanszaak omgevormd tot BVBA Terryn Grondwerken en Vervoer.

 5. 1996

  In 1996 verlieten we 'de hangaar en het plein' in Beitem om te verhuizen naar de industriezone aan de haven in Roeselare, waar ons een mooie toekomst met veel werkgelegenheid stond te wachten. Met veel enthousiasme startten we met een nieuwe activiteit: het verhuren van verschillende afvalcontainers.

 6. 2000

  Begin jaren 2000 stonden wij in Roeselare bekend voor het lossen van binnenscheepvaart. Daarom werden er opnieuw twee nieuwe overslagkranen aangekocht. Ondertussen breidde ons wagenpark en personeelsbestand steeds verder uit.

 7. 2007

  In 2007 kwam ook Glenn, de zoon van zaakvoerder Francky, met veel enthousiasme in de zaak. Al snel werd hij diens rechterhand. In 2010 kwam de jongste dochter Lein ook in de zaak.

 8. 2013

  In 2013 stond onze firma open voor een splinternieuw project, ondermeer door het verkopen van siergrinden aan particulieren en bedrijven.

 9. 2020

  2020 werd een jaar van een totaal nieuwe bijkomende handel, zoals compost en boomschors. We bouwden een nieuwe loods en namen de eenmanszaak Jacky Leenknecht uit Moorslede over. Intussen is Inge, de vrouw van Glenn, ons team komen versterken en zal ze met Lein instaan om u de beste service te geven bij de juiste keuze van uw product.

 10. 2022

  Het jaar van vernieuwing! Onze webshop, waar u ons volledig gamma kan vinden en bestellen, werd gelanceerd. Levering? Ja, zelfs tot aan uw deur!

 11. 2023

  Uitbreiding door aankoop van een tweede depot in Roeselare. Zo kunnen we nog beter voldoen aan de behoeften van onze klanten.

 12. Ondanks de vele veranderingen zijn we op 1 punt nog altijd hetzelfde gebleven: met hart en ziel stellen we alles in het werk om kwaliteit af te leveren en om onze klanten tevreden te stellen. Dag in, dag uit!

Grondwerken

Allerhande grond- en afbraakwerken

Overslag

Lossen van binnenschepen

Vervoer

Uw goederen steeds in goede handen

Schors & potgrond

Groot assortiment tuinproducten