Home / schors & potgrond / Potgrond

Potgrond

Potgrond

Koop uw potgrond online

Wat is potgrond?

Potgrond is een verzamelnaam voor diverse soorten grond met elk hun eigen samenstelling en specifieke structuur, speciaal voor planten in potten en bloembakken. Potgrond is licht van gewicht, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zwaardere donkere tuinaarde.

Waaruit bestaat potgrond?

Eén van de grootste bestanddelen van potgrond is veen. Veen is een eeuwenoude, natuurlijke grondstof die ontstaan is uit plantenresten. Belangrijke eigenschap van veen is het wateropnemend vermogen. Het absorbeert vocht niet alleen snel, maar houdt het ook lang vast. Met alle groeibevorderende voordelen van dien. Een ander belangrijk hoofdbestanddeel van potgrond kan ook kokos zijn. 

Afhankelijk van het gebruik wordt veen gemengd met producten zoals boomschors, kokos, compost, zand, meststoffen en kalk. Op deze manier zorgen structuur, samenstelling (zoals een juiste zuurgraad of pH) en voedingsstoffen (de juiste hoeveelheid en samenstelling van de meststof of EC) er samen voor dat de plant kan wortelen in de voor haar ideale bodem. Een gezond wortelstelsel geeft een betere groei en zorgt ervoor dat de plant stevig blijft staan.  

Voordelen

Wateropnemend

Groeibevorderend

Toepassingsgebieden

Planten in potten

Vullen van bloembakken

Bereken de hoeveelheid

De hoeveelheid die u nodig hebt: 0,00 m³

Professionele
tuinaannemer?

Inloggen Registreren