Home / Nieuws tips / Uw gazon optimaal verzorgen, dat doet u het hele jaar door!
Tips Zakgoed

Uw gazon optimaal verzorgen, dat doet u het hele jaar door!

Een mooi verzorgd gazon vraagt de nodige aandacht en verzorging. Om optimaal te kunnen genieten van uw groene gazon dient u doorheen het jaar de nodige extra voeding en verzorging toe te dienen. Welke voedingsmiddelen op welk tijdstip moeten worden toegediend, vindt u in onderstaand overzicht.

Gazon sprint

Voor een SNEL resultaat

Deze minerale meststof is, dankzij zijn hoge stikstofwaarde, speciaal ontwikkeld voor een snel resultaat. Uw gazon krijgt een vliegensvlugge voeding te verwerken en zal een prachtige groene kleur ontwikkelen.

Toepassing: 2-3 keer van april tot september verzekert u van een prachtig gazon gedurende het hele jaar.

Gazon marathon

Voor een LANGDURIGE werking

Een minerale meststof met langdurige werking en dus economisch. Dankzij de trage afgifte van stikstof gaat dit 3 tot 4 keer langer mee dan een klassieke minerale meststof. Magnesium zorgt voor een mooie groene kleur van uw gazon. Economisch, effectief en bruikbaar voor elk type gazon.

Toepassing: 1-2 keer per jaar

Gazon bacteriën

Bescherming tegen mos

Een uitstekende organo-minerale meststof met bacteriën voor een mooi en gezond gazon. Deze meststof, met langdurige werking, voedt de grond en werkt indirect tegen mosvorming. Het mos neemt de kalium op, waardoor hij vergeelt en daarna afsterft. Het microbiologische leven ontwikkelt zich en de bodemstructuur fleurt op, wat resulteert in een goede wortelontwikkeling van uw gazon.

Met voeding voor 100 dagen.

Toepassing: in de lente en herfst

Gazon meststof

Voor MULCHING en maaien met ROBOTMAAIER

Een organo-minerale meststof van uitstekende kwaliteit en speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van bestaande gazons. Door zijn evenwichtige basisformule met kalk en micro-organismen voedt het uw gazon en gaat het mosvorming tegen.

Toepassing: van april tot september

Tuin- en gazonkalk

Tuin- en gazonkalk, toepasbaar in biologische culturen, is rijk aan calcium en magnesium. Bij een toepassing van deze kalk zal de pH-waarde van uw bodem langzaam stijgen. Deze korrelvormige kalk vermindert ook de vorming van mos in uw gazon. De sterke aanwezigheid van magnesiumoxide (14%) zal uw planten en gazon die mooie groene kleur geven. Niet toepasbaar op zuurminnende planten.

Kunstgras aanleggen: hoe begin ik er aan?

Lees meer

Boomschors aanleggen: hoe begin ik er aan?

Lees meer